Terugkijk op 2016 – 2017, Vooruitblik op 2017 – 2018, Schrijf je nu in!

Aan de leden van SBS

De contributie voor 2017-2018 blijft gelijk: € 110 voor een keer per week en € 135 voor 2 of drie keer in de week spelen. Graag voor 1 september overmaken op onze rekening: NL06INGB0002989355 ten name van stichting ’s-Gravenhaagsche Bridgeschool te Den Haag.

Wat een hectisch seizoen was 2016 – 2017!

Sportief gezien waren er de nodige successen. Allie en Kevin zijn met overmacht kampioen geworden in de 2e divisie en spelen volgend jaar dus 1e divisie. Het is pas de 2e keer in de geschiedenis van de club dat dat gelukt is. SBS 1, versterkt met Christine Winckel werd na een aarzelend begin toch nog met ruime voorsprong kampioen in de Hoofdklasse en mag het volgend jaar weer in de 2e divisie proberen. Christine vind dat te zwaar en Michel Bouten komt het team aanvullen. Er wordt druk geoefend en binnenkort gaat het allemaal weer van start. Hans en Allie werden kampioen bij de senioren in het district en speelden vervolgens het NK waar een 2e plaats het hoogst haalbare bleek te zijn.

In september starten we met nieuwe beginners groepen en een vervolgcursus. De cursussen zijn in twee delen van 7 of 8 lessen opgesplitst.

Deel 1: Maandagavond 4 september van 19.45 – 22.15

Deel 2: Woensdagavond 6 september van 19.45 – 22.15

De kosten zijn € 45 per cursus en de lesboekjes zijn € 12,50. Alle cursisten krijgen een gratis oefen CD ter waarde van € 25,-.

We willen komend seizoen met meer viertallen aan de competitie deelnemen. Kijk eens om je heen en formeer een viertal. Geef je voor half september op bij Peter Evers, hij coördineert de viertallen. En niet bang zijn, het is gewoon leuk om mee te doen. Vraag het maar aan SBS’ers die het al eens gedaan hebben. Overweeg anders ook eens om een team van 6 personen te formeren, dan zit je altijd goed.

Dat niet alles rozengeur is bleek dit jaar waarin een aantal mensen persoonlijke tragedies te verwerken kregen. Dan is het goed om te zien dat er binnen de club behoorlijke empathie heerst. Het op het laatste moment afzeggen van The Hague Bridge Experience is ronduit een drama, maar nadat de gemeente Den Haag haar het jaar daarvoor wel verleende subsidie pas half juni!! terugtrok en ook Zalencentrum Den Hommel niet mee kon sponsoren restte er maar een optie en dat was het verlies te slikken en de zaak na 28 jaar af te blazen. Positief is wel dat onze trouwe hoofdsponsor VVE – Beheer uit Rijswijk heeft toegezegd de club te blijven ondersteunen, waarvoor dank.

De woensdagmiddagclub is onder het kritisch punt gedaald qua deelname. Om met de middagclub door te gaan doe ik een serieus beroep op onze SBS’ers, meld je aan voor de woensdagmiddag. Iedere middag zijn er meesterpunten te verdienen en de sfeer is gewoon uitstekend! Meldt u a.u.b. aan via een mailtje naar hans.metselaar@hotmail.com of laat het mondeling weten. Eind augustus wordt er een definitieve beslissing genomen.

Tenslotte, mede namens ons hele team: Veel plezier in he nieuwe seizoen!

Hans Metselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *